Vijetnam dobio najduži stakleni most na svijetu

Nakon što je otvoren za javnost u aprilu, stakleni pješački most je zvanično proglašen najdužim svoje vrste u svijetu.

Prethodni rekord za najduži stakleni most , kako prenosi klix.ba, držala je struktura u Guangdongu u Kini duga 526 metara, a sada je svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda našao most Bach Long koji se nalazi u sjeverozapadnoj ruralnoj brdovitoj provinciji Son La. Ovaj most povezuje popularno planinsko odmaralište i nudi impresivan panoramski pogled na šumu.

Most je visok 150 i dug 632 metra, a njime istovremeno može prelaziti do 450 ljudi. Nedavno je mostom prošao SUV u sklopu testiranja njegove čvrstoće.

Most je certifikat kojim se potvrđuje da je najduži koji je napravljen od stakla dobio proteklog vikenda.

Ovo je treći stakleni most koji je posljednjih godina napravljen u Vijetnamu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti