Virus postaje sve opasniji: Preporučena vakcinacija djece od 12 do 17 godina sa prethodnim oboljenjima, ostala djeca uz konsultaciju s pedijatrom i saglasnost roditelja/staratelja

Infekcija COVID 19 poprima sve opasnije oblike, zbog čega Nacionala savjetodavna komisija za imunizaciju (NITAG) podsjeća da je još u avgustu predložila vakcinaciju protiv korona virusa djeci od dvanaeste do sedamnaeste godine koja imaju komorbiditet i djeci koja u porodici imaju lica sa značajnom imunosupresijom (onkološki pacijenti, HIV/AIDS…).

Djeca koja ne pripadaju ovim grupama, mogu se vakcinisati uz konsultaciju sa pedijatrom i uz saglasnost roditelja ili staratelja.
Institut za javno zdravlje još jednom poziva sve građane Crne Gore da se vakcinišu jer je to jedini način da se zaustavi pandemija.
Imunizacijom se smanjuje mogućnost mutacija virusa koji, usljed odlaganja vakcinacije, nažalost jača i njegove posljedice su sve teže.
Podsjećamo da se vakcinacija djece protiv korona virusa u Crnoj Gori sprovodi  Fajzer vakcinama. Razvijene zemlje kao što su Njemačka, SAD, Kanada, Velika Britanija, Danska, Francuska, Španija, Švajcarska, Norveška ranije su započele vakcinaciju djece uzrasta od 12 godina.
U uzrastu 12 do 17 godina u Crnoj Gori je do sada prvu dozu primilo 727 djece, dvije doze primilo je 539, a samo jedna osoba u ovom uzrastu je dobila sve tri doze.
Dragi roditelji, vakcinišite sebe i svoju djecu u skladu sa važećim preporukama.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti