Višeminutne ovacije nakon premijere baleta „Tamo, gdje sve duše idu“ na Jadranskom festivalu igre

Pred punim gledalištem na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi sinoć je, u sklopu drugog Jadranskog festivala igre, premijerno izvedena baletska predstava „Tamo, gdje sve duše idu“, koprodukcija Turističke organizacije opštine Budva i Zagrebačkog plesnog ansambla, za koju je koncept i koreografiju osmislio Miloš Isailović.

Maestralni rad cijelog tima koji je radio na predstavi publika je nakon uspješne premijere nagradila višeminutnim aplauzom i ovacijama. Zadovoljstvo zbog ovakvih pozitivnih reakcija izrazila je Petra Valentić, umjetnička ko-voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla, koja je rekla sledeće: „Vrlo smo zadovoljni, prvenstveno mi je drago da je bilo toliko publike, da je odaziv bio dobar. Do saradnje je došlo preko koreografa Miloša Isailovića sa kim se znam već dugi niz godina i stalno se dogovaramo da bi nešto radili zajedno, a sad je bio super trenutak. On me nazvao, brzo smo sklopili saradnju sa TO Budvom i u kratkom vremenu smo složili predstavu. Jako sam lično i ispred Zagrebačkog plesnog ansambla zadovoljna, nadam se da su i svi ostali“.

Pozitivne utiske sa premijere u Budvi podijelio je i koreograf Miloš Isailović koji je uz ovu baletsku predstavu i sjajan tim plesača pokušao ponuditi odgovore na kompleksna pitanja kao što su: Gdje odlazi duša kad napusti ljubav? Gdje idu ljudi bez duše? Imaju li i oni pravo doći do te svjetlosti, tog beskrajno divnog prostora? Ko smo i što smo kad sretnemo srodnu dušu? Možemo li voljeti? Ovom prilikom je i pohvalio trud koji Jadranski festival igre ulaže u promociju plesa u Crnoj Gori.

U predstavi igraju plesači Luna Lilek, Nika Lilek, Silvija Musić, Lara Kapeloto, Endi Schrotter i Linda Tarnovski, svjetlo radi Anton Modrušan, kompozitor je Ana Krstajić, za scenografiju je zadužena Andreja Rondović, a za kostim Vera Damjanović.

Ljubitelji baleta koji su propustili sinoćnu premijeru predstave „Tamo, gdje sve duše idu“, reprizu iste mogu pogledati večeras, 11. juna, od 21 sat na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti