Vlada aminovala gradnju hrama u Budvi

Vlada je juče donijela Odluku o izradi Urbanističkog projekta za kompleks pravoslavnog Sabornog hrama u Budvi i Odluku o određivanju rukovodioca izrade i visini naknade za rukovodioca i stručni tim za izradu Urbanističkog projekta.

Urbanističkim  projektom biće obuhvaćeno dva hektara zemlje Mitropolije crnogorsko-primorske - Dobro crkve Sveta Petka na zaobilaznici, kako bi se stvorile mogućnosti da se gradi  saborni hram Svetog apostola i jevanđeliste Marka.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti