Vlada dala rok deset dana Opštini Budva ili uvidi prinudnu upravu

Na predlog Ministarstva javne uprave Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila odluke o upozorenju skupštinama opština Šavnik, Budva i Andrijevica. Ovim odlukama skupštinama opština dat je rok od 10 dana da izvrše zakonom utvrđene obaveze.

"Lokalne samouprave imaju autonomiju, ali im to ne daje za pravo da budu neodgovorne i da nevršenjem poslova iz svoje nadležnosti ograničavaju ili ugrožavaju pravo građana na lokalnu samoupravu.

Preduzimamo odlučne korake u cilju uspostavljanja pune funkcionalnosti opština, najprije kroz upozoravanje, da bismo izbjegli raspuštanje skupština. Javna uprava mora biti garant vladavine zakona i ostvarivanja prava građana", kazao je ministar javne uprave Marash Dukaj..

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti