Vlada dala zeleno svjetlo na Plan korišćenja sredstava Morskog dobra

Vlada je juče dala saglasnost na Plan korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za 2024. godinu.

Plan sadrži pregled planiranih prihoda i detaljnu strukturu rashoda/planiranih troškova Javnog preduzeća za 2024. godinu. Planirani prihod iznosi 24.022.581 eura i sastoji se od: prihoda od poslovnih aktivnosti – naknada za korišćenje morskog dobra – planiranih u visini 14.500.000 eura; prihoda od trajekata u iznosu od 8.872.581 eura; neposlovnih prihoda koji obuhvataju kamate na depozit, naplata utuženih potraživanja, otkup tenderske dokumentacije, realizacije bankarskih garancija i sl. planiranih u iznosu od 650.000 eura. Planirani rashod Javnog preduzeća je u istom iznosu kao i planirani prihod 24.022.581 eura, od čega je za troškove investicionih aktivnosti i tekućeg održavanja zone morskog dobra koji su planirani po opštinama opredijeljen iznos 12.573.925, dok je za ostale poslovne rashode (potrošni material, održavanje, troškovi osiguranja, gubici i naknade štete) planiran iznos od 5.510.411, za zarade i ostala primanja planirano 4.998.065 i opremu 934.580 eura.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti