Za 30.000 dolara godišnje je moguće živjeti na kruzeru MV Gemini

Oni koji su sanjali o životu na brodu sada imaju priliku da ispune taj san, barem na tri godine i uz uslov da su spremni platiti 30.000 dolara godišnje.

Kompanija Life at Sea Cruises, kako prenosi klix.ba,  prima rezervacije za trogodišnje krstarenje tokom kojeg će putnici proputovati gotovo 210.000 kilometara na kruzeru MV Gemini, a koji će isploviti iz Istanbula 1. novembra ove godine.

Tokom krstarenja će putnici posjetiti 375 luka širom svijeta, odnosno 135 zemalja i svih sedam kontinenata, a imat će priliku vidjeti brojne znamenitosti uključujući kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru u Brazilu, Taj Mahal u Indiji, piramide u Gizi, Machu Picchu, Kineski zid i još mnogo toga. Dio krstarenja su i putovanja do 103 tropska otoka.

Od 375 pristajanja u luke, 208 će biti noćna, tako da će biti dovoljno vremena za istraživanje i uživanje.

Kruzer MV Gemini ima 400 kabina i dovoljno mjesta za 1.074 putnika, kojim će biti na raspolaganju restorani, prostorije za rad i sastanke, uredi, poslovna biblioteka, bolnica i brojni zabavni i rekreativni sadržaji uključujući bazene, wellness centar i slično.

Uslov za putovanje je da putnici potpišu trogodišnje krstarenje, ali je dozvoljeno da dva para zakupe jednu kabinu te da podijele putovanje.

Božićni blagdani će se provoditi u Brazilu, a novogodišnji u Argentini. Kruzer će napraviti "krug" oko Južne Amerike, posjetit će Karibe, kao i obje obale Centralne Amerike. Također, planirana je posjeta zapadnoj obali Sjeverne Amerike, ali i Havajima.

 

Putnici će imati priliku posjetiti Japan, Južnu Koreju i Kinu, Bali, Vijetnam, obalu Kambodže. Singapur i Kuala Lumpur.

U planu krstarenja su i Australija, Novi Zeland, Indija, Šri Lanka, Maldivi, Sejšeli, Zanzibar, Cape Town te Kanarski otoci, St. Helena i Madeira.

Mediteran je također dio putovanja, ali i Sjeverna Evropa.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti