Za ograničeni budžet: Gdje putovati u 2024. bez da izdvojite "bogatstvo"? Conde Nast preporučuje ove destinacije

Magazin Conde Nast Traveler izdvojio je 21 destinaciju svijeta koje možete posjetiti bez da izdvojite bogatstvo za putovanje, a na listi je i Sjeverna Makedonija za koju ističu da je "jedna od kriminalno najpotcijenjenijih zemalja u Evropi".

Mnogo je faktora koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja odmora, od pronalaženja jeftinih mjesta za putovanje i sigurnosti željene destinacije do hotelskih opcija. Ipak, htjeli mi to ili ne, postoji jedna stvar koja utječe na naše odluke o putovanju više od bilo čega drugog - novac.

Magazin Conde Nast Traveler , kako prenosi portal klix.ba, objavio je listu od 21 destinacije koju preporučuje za one s ograničenim budžetom.

"Malo smo kopali da pronađemo zemlje u kojima američki dolar ide najdalje, na osnovu trenutnih kurseva. I dok naša nestalna globalna ekonomija znači da se te stope mogu promijeniti u bilo kojem trenutku, određena mjesta su konstantno nudila više za naš novac", navode.

Na listi je pobrojano i nekoliko zemalja Balkana, a ona uključuje sljedeće: Mađarsku, Južnu Koreju, Meksiko, Mongoliju, Vijetnam, Brazil, Južnoafričku Republiku, Šri Lanku, Kostariku, Filipine, Madagaskar, Egipat, Maleziju, Indiju, Srbiju, Sjevernu Makedoniju, Nepal, Gambiju, Indoneziju, Albaniju i Uzbekistan.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti