Za pola godine Sud za prekršaje u Budvi naplatio 730.000 eura novčanih kazni

Sud za prekršaje u Budvi za prvih 6 mjeseci 2022.godine ukupno je naplatio 730.000 eura novčanih kazni i troškova prekršajnog postupka, što je povećanje u odnosu na uporedni dio prošle godine od skoro 200.000 eura ili oko 30 procenata. To je saopštio predsjednik Suda Marko Djukanović.

“Pored svih izazova u radu sa kojima se sud nosi u tekućoj godini, počevši od nedovoljno opredijeljenih budžetskih sredstava, preko velikog broja ograničenja koja proizilaze iz odredaba Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, pa do rada sa čak dvoje sudija manje, sud je velikim zalaganjem sudijskog i službeničkog osoblja uspio da na polugodišnjem nivou ispuni jedan od ciljeva prekršajnog postupka - efikasno izvršenje prekršajnih sankcija, što će se nastaviti i u daljem periodu.
Ovim putem se apleuje na sve stranke u postupku da koriste podsticajne mjere predviđene zakonom o prekršajima (pravo na popust od 1/3 izrečene novčane kazne) i da izrečene kazne uplaćuju u zadatim rokovima, kako bi izbjegli zamjenu novčane kazne za kaznu zatvora, te dodatne troškove postupka izvršenja prekršajnih sankcija.
Sud će i u narednom periodu obavještavati javnost kako o kvalitetu i kvantitetu rada suda kao cjeline, tako i o predmetima koji izazivaju pojačano interesovanje javnosti”, navodi se u saopštenju predsjednika Suda  za prekršaje u Budvi Marka  Đukanovića.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti