Za prvih 11 mjeseci 493 predmeta nasilja u porodici

Sud za prekršaje u Budvi je za prvih 11 mjeseci imao u radu ukupno 493 predmeta iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilje u porodici.

“ Za isti period, ukupno je riješeno 364 predmeta ili 74%. U preko 80% predmeta donijete su osuđujuće odluke, a u 17% predmeta postupak je rezultirao oslobađajućom odlukom. U ovim predmetima, pored sankcija, ukupno su izrečene 192 zaštitne mjere, od kojih dominiraju: zabrana uznemiravanja i uhođenja žrtve nasilja, zabrana približavanja žrtvi nasilja, kao i udaljenje iz stana nasilnika. Najveći broj postupaka je rješavan u hitnoj proceduri na jednom ročištu”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti