Za prvih 9 mjeseci sud za prekršaje u Budvi naplatio 1.220.000 eura novčanih kazni

Po zvaničnim podacima Ministarstva finansija, Sud za prekršaje u Budvi je za period od 01.januara do 30 septembra 2022.godine, naplatio ukupno 1.216.019,15€ na ime izrečenih novčanih kazni i troškova postupka. To je saopštio predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović i naglasio da odnosu na prethodnu godinu, radi se o povećanju od oko 40 odsto,  odnosno za cijelih  330.000 eura.

“Ovaj izuzetan rezultat posebno dobija na značaju jer je u proteklih 9 mjeseci sud mahom postupao sa dvoje sudija manje, pri čemu je broj predmeta u radu konstantno bio u porastu (pogotovo za 3 mjeseca ljetnje turističke sezone jun, jul, avgust). Osim manjka sudijskog kadra, sud je u posljednje vrijeme suočen sa izazovima koji usložnjavaju normalan rad, a posljedica su sajber napada na servere ostalih državnih organa sa kojima je sud funkcionalno povezan. Pored svih izazova koji posredno i neposredno utiču na rad suda, nastaviće se sa efikasnim radom i ažurnim rješavanjem predmeta, a javnost će i dalje blagovremno biti obavještavana”, naveo je Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti