Za ruralni turizam 200 hiljada

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović potpisao je ugovore sa 15 mještana, preduzetnika te predstavnika manastira Rustovo čiji su projekti u okviru opštinske strategije za razvoj ruralnog turizma dobili bespovratnu finanijsku pomoć lokalne uprave.


Novac su dobili Mirjana Davidović 100 hiljada eura za podizanje savremenog zasada maslina u cilju proizvodnje organskog maslinovog ulja "Durina kuća" , Lazar Medigović, 10 hiljada eura za formiranje maslinjaka  u selu Žukovica u Petrovcu, Nikola Mitrović 18.500 eura za projekat  "Prodavnica proizvoda domaće radinosti" u Starom gradu, Spasoje Miković 15 hiljada eura za projekat "Tradicionalna paštrovska kuća u selu Čelobrdo za pružanje usluga smještaja i ugostiteljskih usluga", Milan Kuljača 7.000 eura za proširenje farme koza u Selu Kuljače, Lazar Gregović 15.000 eura za  tradicionalnu paštrovska kucu "Pod glavicom" u Buljarici, Srđan Kuljača 15 hiljada eura za "Paštrovski konak" selo Kuljače, Stijepo Stanišić 18 hiljada eura za proširenje farme koza u selu Stanišici, Pero Marković šest hiljada eura za proširenje postojećeg vinograda i opremanje sadašnjeg vinskog podruma u selu Pobori, Boris Dapčević i Mare Pejanović 7500 eura za izgradnju štale, nabavku stoke u selu Brajići, Jovan Dapčević 12 hiljada eura za  razvoj stočarstva u selu Brajići.

Mitropolija Crnogorsko -  primorska - manastir Presvete Bogorodice R, dobio je 20 hiljada eura  za uređenje manastirskog terena - terase - vidikovca, radi pružanja turističkih i ugostiteljskih usluga,  Tomislav Duković 10.000 eura za Eko selo Ilino brdo", Vuk Marković 18 hiljada eura za izgradnju ekološke farme kokošaka u selu Markovići i Gojko Božović 18 hiljada eura za "Ugostiteljsko-turisticki kompleks u Živopisnom selu Krapina

Naime, Opstina će u roku od mjesec dana ukupno za ovih 15 projekta isplatiti 200 hiljada eura, koliko je jos prošle godine budžetom bilo oprediljeno za projekte iz ruralnog turizma i to besprovatnog novca..

Opštinska komsija će pratiti način trošenje novca, te pratiti realizaciju projkta, za koje je dodijeljen novac iz budzeta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti