Za samo 2 eura očistite madrac od grinja i prašine

Alergije na prašinu i grinje sve su češća pojava, a madrac na kojem spavate idealno je mjesto za sakupljanje istih. Želite li mjesto na kojem spavate učiniti svježim i čistim ne morate plaćati skupa čišćenja niti kupovati novi ležaj, već posegnite za super trikom koji ćete trebati izdvojiti svega 2 eura.

 

 

Potrebno vam je:


- dvije vrećice soda bikarbone
- 8 kapi eteričnog ulja lavande, mente, ruzmarina, eukaliptusa ili citrusa
- Sito za brašno

 

 

Priprema:


1. Soda bikarbonu istresite u posudicu s čepom
2. U posudu nakapajte i eterično ulje po želji
3. začepite posudu i dobro je protresite
4. Mješavinu postepeno istresite u sito te njome posipajte čitav madrac
5. Ostavite da tako odstoji sat dva te nakon toga madrac temeljito usisajte
6. Soda bikarbona će upiti vlagu koja pogoduje razvoju grinja, a eterično ulje dezinfikovati madrac i ostaviti ugodan i svjež miris.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti