Zamjena dvije bebe u Kotoru slučajno otkrivena nakon 20 godina?

Medicinskom pretragom jedna porodica sa primorja slučajno je otkrila da je prije 20 godina njihova beba zamijenjena u porodilištu kotorske Opšte bolnice, a kako prenosi Dan.

Nakon šokantnog otkrića, utvrđeno je da je njihovo dijete raslo u familiji koja, takođe, živi na primorju. Ovaj slučaj dobio je sudski epilog, što je Danu potvrđeno iz kotorske bolnice.

Prema pouzdanim informacijama ovog lista, porodice čije su bebe zamijenjene prije dvije decenije u kotorskoj bolnici su iz opština Budva i Herceg Novi. U toku je jedan sudski spor sa predmetom utvrđivanja zamjene beba u porodilištu bolnice Kotor. Po nalogu suda garantovana je tajnost podataka, tako da smo u obavezi da se pridržavamo te odluke suda i ne možemo objavljivati bilo kakve informacije vezano za taj spor odgovorio je direktor kotorske bolnice, doktor Ivan Ilić na pitanja Dana u vezi sa tim slučajem.

Zbog propusta u kotorskoj Bolnici, oštećene porodice navodno traže milionsku odštetu. Podsjetimo, nedavno je slučaj zamjene beba u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore uznemirio crnogorsku javnost, ali je on, na svu sreću, ubrzo rasvijetljen.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti