Zanimljiva mapa otkriva koji su "poslovi iz snova" u različitim zemljama: U Crnoj Gori muzičar

Web stranica Jobseeker objavila je zanimljivu mapu koja otkriva koji su to poslovi iz snova u zemljama širom svijeta, a zanimljivo je da je u Crnoj Gori muzičar.

Istraživanje , kako prenosi klix.ba, koje su sproveli otkriva težnje za karijerom onih koji traže posao i uposlenika koji razmišljaju o promjeni. Analizirajući međunarodni obim pretraživanja za najpopularnije pretrage poslova, otkrili su kojih je to 10 najpopularnijih poslova iz snova širom svijeta.

Takođe su podijelili svoje rezultate prema lokaciji kako bi otkrili najpoželjnije poslove u svakoj zemlji i kontinentu.

U Evropi, manekenstvo je najtraženija profesija, koja predstavlja preferirani izbor karijere u 25 zemalja uključujući Francusku, Njemačku, Italiju i Švedsku. Pilot je na vrhu liste u 9 zemalja, uključujući Veliku Britaniju i Irsku, dok su stanovnici Moldavije možda bili pod uticajem gledanja previše detektivskih drama.

Kada govorimo o Bosni i Hercegoivini posao iz snova je zanimanje pilota, dok su susjedne Hrvatska i Srbija ujednačene s većinom zemalja u Evropi - gdje je manekenstvo najpretraživanije. U Crnoj Gori je to ipak posao muzičara.

Analizirajući globalnu mapu pored spomenutih ističu se i zanimanja stjuardese, blogera, influensera, fotografa, ali i učitelja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti