Započeo Festival italijanskog fillma

Započeo Festival italijanskog fillma 

Sinoć je u hotelu "Maestral" u Pržnu svečano otvoren prvi festival italijanskog filma "Sudestival", u okviru kojeg će publika imati priliku da pogleda tri igrana filma poznatih italijanskih reditelja. Svečanom otvaranju festivala prisustvovali su predsjednik opštine Budva - Lazar Rađenović, ambasador Italije u Crnoj Gori - Vinćenco Del Monako, direktorka TOB-a - Jelena Rađenović i druge mnogobrojne zvanice.

 

Prvi film, prikazan sinoć, triler "The lithium conspiracy", mladog reditelja Davida Marenga (koji se sinoć i obratio publici), ujedno je imao i svoju svjetsku premijeru.

Večeras, 4. septembra, svi ljubitelji filma će moći da pogledaju istorijsku dramu "Apartment in Athens", reditelja Ruggera Dipaola, a u četvrtak 5. septembra komediju "Sleepless", autorke Maddalene De Panfilis.

 

Pozdravljajući sve prisutne sinoć na otvaranju, Lazar Rađenović, predsjednik opštine Budva je naglasio da Festival italijanskog filma još jednom potvrdjuje lijepu i uspješnu saradnju koju Budva već decenijama ostvaruje sa državom od koje nas dijeli samo zajedničko Jadransko more.

"Budva u Italiji ima i dva bliska grada: Petaćato, grad pobratim i Rimini sa kojim imamo potpisan Ugovor o saradnji. Nastavićemo i dalje da njegujemo odnose pune uzajamnog uvažavanja

koji će nam u budućnosti, sigurni smo, obezbjediti i realizovanje zajedničkih projekata u okviru prekogranične saradnje" - naglasio je predsjednik Rađenović.

 

Festival je zvanično otvorio ambasador Italije u Crnoj Gori - Vinćenco Del Monaco i najavio nastavak saradnje, ne samo u okviru filmskog festivala, koji bi trebalo da postane tradicija, već i u mnogim drugim oblastima, posebno kulture.

 

Festival "Sudestival" je organizovan uz pomoć Opštine Budva, Turističke organizacije Budve, Ambasada Italije u Crnoj Gori, hotela "Maestral" i preduzeća Copyright. 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti