Zastrašujući susret: Ajkula iznenadila surfere u Portoriku

Videosnimak koji od juče kruži na društvenim društvenim mrežama prikazuje zastrašujući trenutak kada je uspaničeni surfer ugledao ajkulu kako mu se približava s leđa te njegov pokušaj da pobjegne.

Neposredni susret s ajkulom desio se na plaži Middles u Portoriku, a video prikazuje kako uzburkane vode izbacuju rep grabežljivice dok se približava dvojici surfera.Nakon što je primijetio kako mu je ajkula za petama, Rolando Montes, jedan od surfera, počeo je naglo veslati očajnički pokušavajući doći do sigurnosti plaže.Na snimku se može vidjeti i drugi surfer, dok leži na svojoj dasci i usmjerava prijatelja dalje od životinje.Napadi ajkula u vodama oko Portorika izuzetno su rijetki, a izvještaji sugeriraju da se posljednji poznati incident dogodio 2011. godine i da nije bio fatalan.Takođe, podaci o napadima ajkula u tom području pokazuju da ih je bilo ukupno 16 od 1900. godine.Uprkos tome, oko 40 različitih vrsta ajkula pronađeno je u blizini ostrva.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti