Zatvor i novčane kazne za vožnju u alkoholisanom stanju

Sudija Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović dana 04.06.2021.godine je u hitnom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom J.A. (1984) iz Podgorice zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,08 g/kg. Izrečena mu je i zaštitna mjera upravljanjima vozilima u trajanju od 4 mjeseca kao i 4 kaznena boda.

U odvojenom postupku, okrivljenoj J.J. (1983) iz Pljevalja zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji 1,01 g/kg izrečena je novčana kazna u iznosu od 300€, zabrana upravljanja motornim vozilima uvrrajanju od 3 mjeseca i 3 kaznena boda.

Istog dana, okrivljenom D.V.(1982.) iz  Kotora zbog izazivanja nezgode u alkoholisanom stanju u koncentraciji 1,35 g/kg, izrečena mu je Jedinstvena novčana kazna u iznosu od 700€ , te zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima u trajanju od  6 mjeseci i 4 kaznena boda.

 Sudeći po brojnosti predmeta proisteklih iz kršenja saobraćajnih propisa u prvim danima juna, postoji bojazan da će se u danima vikenda ali i u predstojećoj turističkoj sezoni taj broj dodatno uvećavati, pa se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode saobraćajnim propisima i uslovima saobraćaja. Posebno se apeluje da vozači ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol, jer na taj način ugrožavaju svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti