Zatvor srpskim državljanima

Predsjednik suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je u dva odvojena predmeta izrekao kazne zatvora u trajanju od po 15 dana dvojici državljana republike Srbije: M.A. (1978) iz Kruševca i L.J. (1958) iz Bačke Palanke.

Okrivljeni su u u jutarnjim časovima privedeni pred sud, jer su prethodne večeri u Petrovcu, odnosno na putu Kotor - Budva upravljali vozilima u koncentracijama od 2.21, odnosno 2,38 g/kg alkohola u organizmu. Okrubljenom M. A, izrečene su i dodatne prekršajne sankcije zbog vožnje neregistrovanog vozila,  bez važeće vozačke dozvole. Izrečene su im i zabrane upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od po 4 mjeseca, koje će biti sprovedene nakon izvršenja zatvorskih kazni. Oba okrivljena su odmah po izricanju odluka upućena na izdržavanje kazni u UIKS. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti