Završena humanitarna akcija Help Portrait u Porto Montenegru

Tokom međunarodne humanitarne akcije Help Portrait u nautičkom naselju Porto Montenegro tokom četiri sata prikupljeno je 1.011 eura - čitav prihod od prodatih fotografija namijenjen je djeci sa posebnim potrebama za čije se programske sadržaje brine NVO Evropski dom.

Humani Tivćani su sa osmjehom na licu, i pozdravnim logotipom Help Potrat-a u ruci, bili modeli lokalnim fotografima Veriju Verozi i Zoranu Radonjiću, a fotografima volonterski su se priključile i kolege iz Bara, Cetinja i Podgorice, Marija Marović, Boško Vujović i Ognjen Vlahović.

Akciju je, kao i svake godine podržao tim Vlado Hair Design,-a koji je zadužen za frizuru humanitaraca, a domaćini su, tradicionalno, bili restoran One i vinarija Crush Wine Station, koji je svim prisutnima služili tople napitke i lokalne delicije. Sjano osmišljenu pozadinu za fotografisanje sponzorisala je lokalna kompanija Manor Events.

Znatan broj zaposlenih u kompaniji Adriatic Marinas i na projektu Porto Montenegro, predstavnici lokalnih institucija, brojni Tivćani i posjetioci nautičkog naselja, položili su ispit humanosti i podržali događaj kako bi djeca sa posebnim potrebama ove zajednice imala što kvalitetnu svakodnevicu. Organizatori Help Portrait-a se posebno zahvalju Turističkoj organizaciji Tivta koja je timski i finansijski podržala ovu akciju, ali i učiteljici Nevenki Saveljić iz OŠ Drago Milović i profesorima međunarodne škole KSI, koji su sa učenicima došli da podrže ovaj događaj i na dobrom primjeru pokazali koliko se humanost i empatija uči još u najmlađoj dobi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti