Završeno odmoriste Lipa u blizini tvrđave Kosmač u Brajićima

Veliki potencijal zaleđa Budve za ruralni turizam: Otkrijte ljepotu završenog odmorišta "Lipa" u blizini tvrđave "Kosmač" u Brajićima.

Turistička organizacija opštine Budva ove godine se posvetila da mnogobrojnim gostima koji će ove sezone posjetiti crnogorsku metropolu turizma, otkriju sve čari budvanskih lokaliteta. Kroz niz aktivnosti odlučili su da pažnju skrenu na zaleđe Budve i veliki potencijal za ruralni turizam koje ono ima.

“TO Budva je shvatila važnost obogaćivanja turističke ponude kako bi svim onim turistima koji kod nas ne dolaze samo zbog plaža i kupanja priušili ono što priželjkuju. Osluškujući njihove potrebe smo odlučili da u planu za ovu godinu napravimo nekoliko vidikovaca na planinsko-pješačkoj transverzali "Brajići – Paštrovska gora,” objasnio je predstavnik TO Budva, Nikola Kralj.

Drugo u nizu vidikovaca i odmorišta u ovoj transverzali jeste na lokalitetu "Lipa" u blizini tvrđave "Kosmač", koje očarava svojom prirodnom ljepotom i nevjerovatnim pogledom na jadransku obalu.

“Odmorište na lokalitetu Lipa pokazuje sve ljepote koje Budva ima, a nisu male. Zaleđe Budve je veoma pogodno za razvoj ruralnog turizma i imamo cilj da više promovišemo seoska domaćinstva i sve one koji žele da se bave ovom vrstom turizma,” istakao je Kralj.

Odmoriše „Lipa“ se prostire na površini od 50 kvadrata. Prilikom projektovanja objekta vodilo se računa da korišćeni materijali i oblik odmorišta budu uklopljeni u okolni prirodni ambijent. Osmišljeno je na način da plato, klupe i stolovi predstavljaju jednu celinu i to tako da ni jedan elemenat uređenja ne zaklanja poged moru. Autor projekta je arhitektonski studio „Vertikala“, a izvođač radova je bila firma „A3 team“. Vrijednost izvršenih radova je 25.420 eura.

Kako bi se dodatno unaprijedila ideja o promociji ruralnog turizma pripremljena je i mobilna aplikacija "Budva trails" posebno fokusirana na 82 km pješačkih staza, koja je besplatna za preuzimanje i turisti je vrlo rado koriste.

Najavili su i da će narednih dana biti otvoreno još jedno odmorište na lokalitetu "Ograđenica", a time se i nakon izvršene sanacije dijela starog austrougarskog puta između mjesta “Lipa” i “Golog” brda i ubrzo postavljanjem signalizacije, zaukružuje namjera TO Budva u uređenju cjeline ove pješačke staze

“Puno je razloga da Turisti koji dođu u Budvu obiđu i ova lijepa mjesta koja se nalaze u zaleđu Budve,” poručili su iz TO Budva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti