Zbog proganjanja Budvanke, Rusu 20 dana zatvora

Ruski državljanin K.I (1993) oglašen je krivim i osiđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana zbog prekršaja iz čl.7.st.2 Zakona o javnom redu i miru u produženom trajanju.

“On je sankcionisan, jer je u postupku dokazano da se u više navrata u od oktobra do 31.decembra 2023.godine naročito drsko i uvrjedljivo ponašao prema oštećenoj K.B. (1993) iz Budve sa kojom je bio u kraćoj emotivnoj vezi, na način što je po okončanju veze uhodio na putu od kuće do posla, upućivao joj uvrede i fizički je dodirivao bez njene saglasnosti.

Zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi do pravosnažnosti rješenja osujetio izvršenje kazne zatvora, on je bez odlaganja upućen na izdržavanje kazne u UIKS Spuž”, saopštio je predsjednik Suda Marko Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti