Zbog Protokola o donaciji na ispitu koalicija u Budvi

Današnja sjednica lokalnog parlamenta koja je zakazana po hitnom postupku, ogoliće koalicone odnose unutar vladajućeg saveza u Budvi.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka - Zaključak o utvrđivanju mjera u cilju zaštite i unapređenja prostora, kojim su 12 odbornika vladajuće koalcije iz redova Demokrata, Crnogorske i GP URA zatražili da se poništi Protokol o donaciji koji je predsjednik Opštine Budva Marko Carević potpisao sa turskim biznismenom Habipom Arikanom, izvršnim direktorom firme "Mia investment" koja planira gradnju dvije kule od po 15 spratova, odnsono hotela " Mia Budva" na parceli ispred hala Jadranskog sajma.

Protokolom turska kompanija ponudila je Budvi da u Dubovici izgradi savremeni vrtić, opremi ga i pokloni gradu, a kompletnu investiciju od dva i po miliona eura, oni bi finansirali.


Protokol je podijelio vladajuću koliciju, a međusobne optužbe ne prestaju da upućuju međusobno jedni na druge. ostaje da se vidi da li će sjednica biti održana, posebno imajući u vidu da je glasanje za protokol Carević kazao da je ujedno to i glasanje o njegovom povjerenju.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti