“Značajan porast rezervacija za Crnu Goru”, poručuju njemački turoperatori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore zajedno sa resornim ministarstvom učestvuje na Međunarodnoj turističkoj berzi ITB, koja je održavna u periodu od 5. do 7. marta tekuće godine u Berlinu.

ITB predstavlja jedan od dva najznačajnija događaja u svijetu turizma. Organizovan u B2B formatu, odnosno namijenjen poslovnim korisnicima, ovaj sajam pruža izuzetnu priliku za uspostavljanje saradnje sa predstavnicima turističke privrede zemalja njemačkog govornog područja, ali i drugih tržišta.

Prvog dana sajma, na štandu NTO CG organizovan je događaj za njemačke medije i predstavnike privrede, tokom kojeg je prezentovana turistička ponuda Crne Gore, te upriličena degustacija crnogorske kuhinje i vina. Događaj je otvorio ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović koji je istakao značaj njemačkog tržišta za crnogorski turizam zbog velikog udjela turista sa ovog tržišta u ukupnoj strukturi gostiju tokom 2023. godine.

Ovom prilikom direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković je potvrdila da je njemačko tržište jedno od najznačajnijih tržišta za našu destinaciju.

Veliko interesovanje za Crnu Goru potvrdili su i predstavnici DER Touristik-a, jednog od najvećih njemačkih turoperatora.

Tokom trajanja sajma, delegacija Crne Gore održala je veliki broj sastanaka s predstavnicima njemačke privrede, a drugog dana sajma upriličen je susret sa predsjednikom Njemačkog udruženja turoperatora i turističkih agencija (DRV).

ITB sajam je jedan od najposjećnijih turističkih sajmova u svijetu i okuplja predstavnike institucija, organizacija i privrede iz više od 170 zemalja. Ove godine sajam je privukao 5.500 izlagača, očekuje se da će, kao i prethodne godine, okupiti preko 100 000 posjetilaca.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti