Znate li za mjesto u Italiji koje se zbog bistre vode naziva "evropskim Maldivima"?

Maldive del Salento naziv je poznatog kupališta koje se nalazi u marini Pescoluse u Italiji, a zahvaljujući bistroj vodi i bijelom pijesku plaža je dobila naziv po ostrvskoj državi u Indijskom okeanu.

Maldive del Salento Pescoluse , kako prenosi klix.ba, smatra se "rajskom destinacijom" i jednim od najljepših obalnih djelova  u Apuliji. Osim zlatnog pijeska i kristalno plavog mora, ovo mjesto karakteriše predio  divljih ljiljana, paprati i crvene zemlje.Oni koji ovdje dolaze prvi put uvijek se vraćaju fascinirani magijom mjesta, sjajem boja i brojnim mogućnostima za rekreaciju koje nudi marina Pescoluse.

Plaža je puna klubova i odmarališta koja ugošćuju lokalno stanovništvo i turiste. Takođe, ovaj obalni dio ima i plaže koje zadržavaju svoj prirodni, divlji izgled.U preporukama za turiste ističe se da se ne moraju držati samo kupališta Maldiva del Salento te da mogu istražiti i obližnje obalne gradove, uključujući Otranto i Santa Maria de Leuca.

Ovo područje je takođe riznica za ljubitelje arheologije, među najvažnijim u južnoj Italiji, a obuhvata praistorijske pećine, megalitske spomenike, nekropole i drevna naselja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti