ŽPCG: Umanjena cijena prevoza bicikala

Željeznički prevoz Crne Gore na  inicijativu NVO Biciklo.me, a prepoznajući značaj korišćenja bicikala u sportsko-rekreativne svrhe kao i benefita koje korišćenje bicikala ima za zaštitu životne sredine, obavještava sve zainteresovane korisnike naših usluga da je cijena prevoza bicikala umanjena.

Bicikl sa jednim sjedištem, masa 20kg – 2 eura
Bicikl sa pomoćnim motorom i jednim sjedištem, masa 40 kg – 2.5 eura.

S obzirom na ograničene kapacitete sa kojima ŽPCG trenutno raspolaže, prevoz bicikala sa jednim sjedištem i bicikala sa pomoćnim motorom i jednim sjedištem dozvoljen je pod sl3dećim uslovima:
-kada saobraća voz sa klasičnom garniturom, bicikl se ne prima na prevoz
-kada saobraća voz u sastavu CAF garniture prima se najviše pet bicikala;
-kada saobraća voz u sastavu EMV-412/416 garniture, prima se najviše deset bicikala, po pet u oba prtljažnika.

Naplata prevoznih troškova za prevoz bicikla vrši se isključivo od strane konduktera prije započetog putovanja ili u vozu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti