Ministar Gvozdenović konkretno o Amanu i Asu

“Crna Gora treba dodatno da radi  na privlačenju brendiranih operatora. Pojava Amana  prije sedam godina, značajno je uticala na dodatno  pozicioniranje naše države kao  značajne turističke destinacije”, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. On je juče razgovarao sa vodećim hotelijerima u Petrovcu u hotelu “Palas”.

Uvjeren da će se naći rješenje i omogućiti usvajanje aneksa ugovora o produženju zakupa i smanjenje kirije „Adriatic propertrisu“ i „Aman rizortsu“. Izjašanjavanje oko projekta vezanog za Sveti Stefan i  Aman je odloženo, jer treba da se obave dodatne konsultacije.

“Argumenti su  na strani Vlade. Siguran sam da će se u jednoj kontinuiranoj komunikaciji naći najbolje rješenje da Aman bude u Crnoj Gori, i na taj način pošaljemo  poruku i drugim operatorima i turističkim radnicima  koji smatraju da na taj način treba pozicionirati  destinacije” kazao je Gvozdenović.

Kada je riječ o drugim privatizacijama, one se analiziraju , kao i to kako pokrenuti  projekte koji su vezani sa Herceg Novi, Ulcinj za sjever Crne Gore.

“Traže se određena rješenja sa Investiciono razvojnim fondom. Postoji određena spremnost Fonda, da se u saradnji sa državnim institucijama, dođe u kapital tih društava, i na taj način se stvore uslovi za novi kreditnu podršku. Ključni je cilj da dođemo do novih starih hotela i poboljšamo našu ponudu i na taj način obezbijedimo veći kvalitet ponude, jer nemamo dovoljno kvalitetnih smještajnih kapaciteta”, kazao je Gvozdenović.   

Postupci o privatizacijama hotela na Žabljaku, Herceg Novom i Budvi, pred Privrednim sudom su otpočeli, a od hotelijera se traže valjane garancije.

 “Pokrenuli smo process za raskid četiri ugovora. Sa hotelom “Centar” sklopljen je novi aneks ugovora , koji je definisao izgradnju hotela sa četiri zvjezdice, koji bi trebao da bude završen za dvije godine. Sa hotelom “As” u Perazića dolu, te žabljačkim “Jezerima” i “Planinkom”, koji su privatizovani, pokrenuti su procesi. Da li će u međuvremenu doći do nekih rješenja, dobro bi bilo. Traže se određena rješenja.

Za hotel “As” dostavljena je garancija od tri milina eura, koja bi trebalo dodatno da se  provjeri, kako bi mogao da se potpiše aneks ugovora.  Centralna banka i ostale institucije, treba da provjere da li su te garancije naplative i na prvi poziv da bi moglo da se ide u dalju proceduru. Za hotele “ Planinka” i “Jezera” , takođe postoje predlozi. Ali ukoliko se ubrzo ne nađu najefikasnije rješenja , proces pred Privrednim sudom i u okviru toga pravosudni organi, zauzeće svoje stavove i poništiti tu privatizaciju. I stvoriti uslove za novi razvoj”, zaključio je Gvozdenović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti