Azmont dovodi stručnjake iz Britanije da izvide teren i more u Kumboru

Azmont dovodi stručnjake iz Britanije da izvide teren i more u Kumboru

Kompanija Azmont investments sjutra dovodi tim iz Velike Britanije, RPS Explosives Engineering Services, čijih će 10 stručnjaka obaviti izviđanje terena i mora u Kumboru kako bi utvrdili eventualno prisustvo neeksplodiranih ubojitih naprava.

“Cjelokupna aktivnost, koja je u skladu sa dinamikom izgradnje kojom je predviđeno da se sa rušenjem i građevinskim radovima počne 15. avgusta, obavlja se u tijesnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom unutrašnjih poslova”, saopšteno je iz kompanije. 

Bivši vojni eksperti iz Crne Gore su takođe dio tima. RPS ima ogromno iskustvo kada je riječ o ostacima eksplozivnih naprava iz rata ERW, prenosi Radio Jadran.

Kompanija ima izvanredan tim koji je dobro obučen za različite uslove životne sredine, kao i za pružanje konsultantskih usluga kada je riječ o ostacima eksplozivnih naprava iz rata, zdravlju i bezbjednosti.

RSP blisko sarađuje sa vojnim stručnjacima kako bi što kvalitetnije obavilo osnovno izviđanje terena, nastojeći da pri tom uključi i lokalne stručnjake a istovremeno promoviše razmjenu znanja i iskustva kao i izgradnju kapaciteta u Crnoj Gori.

S obzirom na to da je lokalitet u Kumboru, na kojem Azmont planira izgradnju turističkog rizorta, prethodno bio vojna teritorija, jedno od prvih pitanja koje je postavljeno Vladi Crne Gore jeste bezbjednost ovog osjetljivog područja.

Od samog početka Azmont Investments je dobio uvjeravanja da će Crna Gora na korišćenje dati dogovreni dio i kopna i mora, poštujući pri tom sve elemente bezbjdnosti.

Azmont Investments planira da uloži 500 miliona eura u projekat u Kumboru, umjesto prethodno prlaniranih 258 miliona eura.

Azmont je već najavio izgradnju prestižne turističke destinacije, koja će predstavljati konkurenciju najpoznatijim svijetskim rizortima. Radovi počinju 15. avgusta, a završetak je planiran u maju 2016. godine.

Ovo znači da će Azmont investirati 20 miliona eura mjesečno u izgradnju rizorta na crnogorskoj obali.

Izvor: bankar.me

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja