Funkcioneri kriju imovinu

 Funkcioneri kriju imovinu 

 

  Komisija za sprečavanje sukoba interesa Crne Gore je u prvih sedam mjeseci 2013. godine pokrenula prekršajne postupke protiv 362 javna funkcionera zbog konflikta interesa i kršenja Zakona o sprečavanju sukoba interesa, po različitim osnovama, ukupno 268, od kojih je 218 za lokalne javne funkcionere, a 50 za državne javne funkcionere (Prilog 1). Prekršajne kazne su iznosile ukupno 13.150,00 eura.

 

  Komisija podsjeća da je u 2012. godini prema Izvještaju o radu koji je podnijet Skupštini Crne Gore, a isti usvojila 29. jula 2013. godine, ukupno pokrenuto 442 postupka kod Suda za prekršaje za javne funkcionere od kojih su Organi za prekršaje riješili predmete za 295 javnih funkcionera (41 državnih i 254 lokalnih), sa novčanim sankcijama u iznosu od 16.530,00 eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja