Savremena crnogorska umjetnost u Porto Montenegru

Izložba Savremena crnogorska umjetnost u organizaciji galerije Most, biće otvorena u četvrtak, 03. jula u 20:00h  u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru.

Identitet crnogorske savremene umjetnosti predstaviće se kroz radove Filipa Jankovića, Dragoljuba Brajovića, Anastasije Brajović, Vojimira Vlahoviča, Ratka Odalovića, Boška Odalovića, Ljubomira Brajovića, Draška Dragaša, Dobroslava Mrdaka, Petra Martinovića, Srdana Kovačevića, Slobodana Slovinića, Voja Tatara, Cvetka Lainovića, Branka Stamatovića, Nikice Raičevića, Bojane Bogavac, Nikole Radovića, Saše Brnovića i Selme Đečević, čija su djela već prepoznata u evropskim i svjetskim metropolama.

Bosko_Odalovic.jpg

Galerija Most je prva privatna galerija u Crnoj Gori i u svojoj kolekciji posjeduje vrhunska djela najboljih crnogorskih umjetnika. Zbirka pomorskog nasljeđa predstavlja dobru lokaciju da se u nautičkom naselju i marini, domaćim i inostranim gostima predstavi likovna i vajarska umjetnost Crne Gore.

Ratko_Odalovic.jpg

Izložba će biti otvorena do srijede, 16. jula, svakog dana od 17:30 do 22:00h.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja