Svečano otvaranje galerije Mead Carney

Prestižna britanska galerija Mead Carney otvoriće svoja vrata u Porto Montenegru izložbom savremenih umjetnika koja nosi naziv Šok novog (The Shock Of The New). Svečano otvaranje biće organizovano u subotu 12. jula u 20h u rezidencijalnom kompleksu Tara.

Miya_Ando_Morning_Copenaghen.jpg

Tom prilikom posjetioci Porto Montenegra imaće priliku da vide radove najznačajnijih umjetnika današnjice, kao što su Damien Hirst, Marc Quinn, Gerhard Richter, Richard Prince, Russell Young, Charming Baker, Miya Ando, te će ova izložba biti svojevrsni rezime savremene umjetnosti od 90-tih godina prošlog vijeka do danas. Izložba će biti postavljena do 30. septembra.

Marc_Quinn_Labyrinth_painting_XX180_Monochrome.jpg

Osnovni cilj umjetnosti je da učini svijet shvatljivijim, da upijemo cijelu njegovu slavu i povremenu prljavost, ne kroz argumente, već kroz osjećaj, i na kraju da premosti jaz izmedju nas i svega što nismo, i na taj način umjetnost prelazi iz osjećaja u značenje. To nije nešto što institucije ili odbori mogu da urade ili zadatak koji grupe ljudi ili pokreti mogu da završe. To je učinjeno od strane pojedinca, svake osobe koja na neki način posreduje između osjećaja istorije i doživljaja svijeta, navodi kritičar savremene umjetnosti, Robert Hughes.

Marc_Quinn-Iris.jpg

Vjerujemo da je ovo izložba kakva do sada nije organizovana na ovim prostorima, te da u Crnu Goru donosimo novi dah savremene umjetnosti, navodi Isabel Sozzi, menadžerka galerije.

Russell_Young_-_Marilyn_Crying_-_Alice_Blue.jpg

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja