Policija u Herceg Novom pronašla i oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi su danas protiv G.R. iz Herceg Novog, podnijeli krivičnu prijavu pod sumnjom da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, policijski službenici CB Herceg Novi su, shodno operativnim saznanjima o ilegalnom posjedu oružja, a na osnovu naredbe za pretres sudije za istragu u Herceg Novom, 15.10.2014.godine, izvršili pretres stambenog objekta osumnjičenog G.R.

Tom prilikom su od G.R. pronašli i uz potvrdu privremeno oduzeli dva pištolja i to: pištolj marke „ČZ“, cal. 6,35mm sa okvirom u kome se nalazilo 4 komada metaka, kao i pištolj marke „Bereta“, cal. 7,65mm, sa okvirom u kome se nalazilo 7 komada metaka.

Takodje je pronadjeno i oduzeto još ukupno 96 metaka i to: 54 metka, cal.5,6 mm i 42 metka, cal. 7,65mm, kao i jedan rezervni okvir.

Ovo oružje, kao i municija su bili u ilegalnom posjedu.

Oduzeto oružje će biti poslato u Forenzički centar radi vještačenja.

Shodno preduzetim mjerama i radnjama, obaviješten je ZODT u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv G.R., u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog navedenog krivičnog djela.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti