Lazar o cijeni vode

Gradonačelnik Budve najavio da će preispitati opštinsku odluku o povećanju cijena vode

Opština Budva do kraja godine će donijeti novu odluku koja će građanima obezbijediti niže cijene vode. Najavio je juče gradonačelnik Lazar Rađenović saopštavajući da će ljetnji cjenovnik biti znatno niži, od onoga po kome su zaračunati septembraski računi, koji su izazvali buru nezadovoljstva.


Naime, zbog obaveza vraćanja kredita od 58 miliona eura za izgradnju postrojena za tretman otpadnih voda, Skupština opštine donijela je krajem avgusta odluku po kojoj u zimskom periodu po kubiku, potrošene vode i kanalizacionsih usluga građani plaćaju 1.28 eura, odnosno 1.93 eura po kubiku u ljetnjem periodu. Kada je riječ o privredi , ona tokom zime plaća po kubiku 2.46 eura, odonosno 3.85 eura ljeti. Odluka predviđa plaćanje i distributivne naknade po vodomjeru , koja je nekada bila dva eura, a sada 8.09 eura.


“Optšina Budva je počela da vraća obaveze prema WTE, isplatila je ratu od 500.000 eura i mora se nastaviti tom dinamikom, tako da građanima ne savjetujem izbjegavanje plaćanja septembarskog računa. Način na koji je uvećana cijena vode biće preispitan, a sa druge strane, sagledaće se sve mogućnosti i potencijal da se računi za vodu koriguju kako bi građani plaćali nižu cijenu vode”, kazao je Rađenović gostojući u programu Radio Budve


On je najavio da će već naredne sedmice započeti pregovore sa KFW bankom o korekciji strukture kredita.
“U prvih sedam godina , na ime kredita Opštine godišnje mora vraćati po 6, 5 miliona eura. Od osme godine taj iznos na godišnjem niovu je tri million eura Ukoliko jedan dio sadašnjih godišnjih anuiteta disociramo na one koji dolaze nakon sedam godina, građani bi sigurno to prvi osjetili i imali niže račune. Uvjeren sam da ćemo to uspjeti da dogovorimo . Pored toga, unutar samog preduzeća Vodovod prepoznati su veliki potencijale za smanjenje troškova. Već u programu rada za 2015. to predzeće će morati da smanji svoje troškove Prije svega mislim na troškove zarada. Opština Budva je to uradila proje dvije godine i svoje plate u bruto iznosu koje su 2010. Dostizale i novo od 760. 000 eura u bruto mjesečnom iznosu, sveli smo na 500. 000 eura u bruto mjesečnom iznosu. To će morati da uradi i Vodovod”, kazao je Rađenović.

 

VEZANO: Nastavlja se potpisivanje peticije protiv poskupljenja vode u Budvi

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja