Premijera "jahte budućnosti" u Portu

Marina Porto Montenegro, kao jedna od vodećih matičnih luka za superjahte na Mediteranu, sledećeg ljeta biće jedan od domaćina međunarodne prezentacije nove atraktivne motorne jahte Kormoran, koju s pravom zovu “jahta budućnosti”.

 

Prototip nove motorne jahte je još uvjek u izgradnji, ali se zna da je njegova moć u transformaciji, pritiskom samo na jedno dugme, u šest razlitih konfiguracija, uključujući klasični jednotrupni motorni gliser, ali i katamaran, trimaran, konfiguraciju za noć, kao i opciju za uživanje na vodi. Elegantna i praktična, ova motorna jahta je prvenstveno dizajnirana da vlasnicima pruži mogućnost da se preobrazi u brod prema njihovoj želji.

 

Glavna karakteristika ove jahte jeste napredna tehnologija koja smanjuje otpor vode i do 80%, što rezultira većim brzinama uz manju potrošnju energije. Kormoran će biti izgrađen od od kombinacije karbonskih vlakana, titanijuma, nerđajućeg čelika i tikovog drveta, a unutrašnjost koja može primiti do 3 odobe, obložena je najplemenitijom kožom.. Za inovativan i originalan dizajn zaslužan je osnivač i izvšni direktor kompanije Kormoran dr Oliver Korman, dok je glavni investitor projekta Danijel Porše iz čuvene njemačke familije Porše koja je osnovala fabriku istoimenih prestižnih sportskih automobila.

 

Zadovoljstvo je sarađivati sa inovativnim kompanijama i brendovima kao što je Kormoran, posebno znog toga što ćemo biti domaćin premijere ovog potpuno novog i veoma uzbudljivog koncepta broda. Ovo plovilo će donijeti sasvim nove izazove kontruktorima ostalih jahti i veoma se radujemo što će prototip Kormorana biti usidren u našoj marini. Porto Montenegro i uopšte ambijent Bokokotorskog zaliva fantastično je mjesto za održavanje jednog ovakvog događaja, koji zaista ima internacionalni značaj, navodi menadžer za razvojne projekte marine Porto Montenegro Bili Kanjeljas. 

Sljedećeg ljeta u marini Porto Montenegro će biti zakazane i test-vožnje ove motorne jahte, a brend Kormoran će svakako biti prisutan i naMeđunarodnom samitu predstavnika jahting industrije (3. i 4. jun), ali i na prestižnoj manifestaciji Superyacht Rendezvous (2.- 5. jul), oba u Porto Montenegru, u Tivtu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja