Srednjoškolci upali sa lažnim pištoljem

Inspektori budvanske kriminalističke polciije uhapsili su tri srednjoškolca: Budvane A.V. (17) i  P.S. (18) i Cetinjanina F.J. (18), koji su petak veče, dok je gradom tutnjalo nevrijeme, pokušali da opljačkaju market u gradskom naselju Lazi.

 

Maskirani mladići, i to njih dvojica starijih, upali su oko 21 čas u prodavnicu „Seka“ i sa uperenim pištoljom, za koga se kasnije ispostavilo da je u pitanju takozvani startni pištolj, tražili su od radnice da im da sve pare iz kase.

 

Razbojnici nijesu ni slutili da prodavačica nije sama u marketu, jer su upravo čekali kraj radnog vremena da uđu u prodavnicu, u mirnom naselju i uzmu plijen. Djevojka je u tom trenutku počela da vrišti i počela da poziva u pomoć, a kolege koje su bile u magacinu, iza prodavnice, uletjele su u market.

 

Vidjevši da u market ulazi nekoliko radnika, razbojnici su počeli da bježe. O cijelom događaju je odmah obaviještena policija. Policijska patrola, je upravo u to vrijeme patrolirala tim dijelom grada, i uslijedila je prava filmska potjera.

 

Mladići, ostavši kratkih rukava, su se dali u bijeg krivudavim gradskim ulicama, dok su policajci opkolili kompletno naselje te započeli potjeru.

 

Dok su bježali, mladići su prvo bacili pištolj, a potom i djelove odjeće kojom su se bili maskirali, koje je policija sve pronašla.

 

Oni su u svom bjekstvu koristili i automobil, jer je treći drug čekao nedaleko od prodavnice. Policija je iste noći uspjela da identifikuje svu trojicu, koji su privedeni u stanicu policije, potom je izvršen i pretres njihovih stanova, jer su sva trojica nastanjeni u Budvi.

 

Oni su juče uz krivišnu prijavu privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgoricu, a terete se za krivišno djelo razbojništvo u pokušaju. Ovo je u proteklih deset dana, drugo uspješno razotrikavanja razbojništva u Budvi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti