Održana projekcija filma „Folkolin 500mg“

U velikom amfiteatru Fakulteta za Biznis i Turizam Budva održana je projekcija filma „Folkolin 500mg“.  Projekat je, u potpunosti, iniciran i organizovan od strane studenata II godine Fakulteta, u okviru vježbovnih aktivnosti na predmetu Menadžment događaja. Inkorporirajući znanja i vještine stečene na nastavi, studenti su svojim entizujazmom i elokventnom organizacijom, priuštili nesvakidašnji ugođaj svojim kolegama, medijima, te ukupnoj akademskoj zajednici ovog Fakulteta.

Ideja je potekla od samih studenata, koji su obavili pripremu projekta, nakon čega su, samoinicijativno, pristupili kompletnoj organizaciji događaja, pod nadzorom predmetnog profesora. Osnovni cilj bio je da se sagledaju svi aspekti kompleksnosti organizacije jedne manifestacije, te da se ukaže na moguće probleme u realizaciji jednog ovakvog projekta, a studenti Fakulteta za Biznis i Turizam Budva su pokazali zavidan nivo spretnosti u prevazilaženju prepreka tokom rada.

 

Film „Folkolin 500mg“ je svojevrsna parodija na aktuelne socijalne devijacije u Crnoj Gori. Autorsko je djelo Stefana Vukovića, studenta III godine Fakulteta za Biznis i Turizam u Budvi i njegovog kolege iz grupe „Oni momci“, Nemanje Dragovića. Ovi mladi i daroviti Podgoričani su građu i inspiraciju za svoje umjetničko djelo našli u (ne)kulturi i svakodnevnici omladine u Crnoj Gori.

 

Pozdravni govor je održala Dragica Duletić, kao predsjednik organizacionog odbora studenata II godine Fakulteta, kojom prilikom je nabrojala studente koji su učestvovali u organizaciji: Dragana Zečević, Nina Ivanović, Sanja Medigović, Jelena Gligorić, Snežana Ćorović, Danilo Obradović, Marko Tomičić i Aleksandar Vojinović.

 

Stefan i Nemanja su, na kraju, pozdravili prisutne i zahvalili se mlađim kolegama na promociji i prepoznavanju kvaliteta i potrebe za kulturnim buđenjem crnogorske omladine.

 

Dekan Fakulteta, prof. dr Rade Ratković je izrazio veliko zadovoljstvo što su studenti pokazali zavidne menadžerske i preduzetničke sposobnosti, te praktično integrisali stečena teorijska znanja, sa željom da ovakvi događaji postanu stalna praksa na Fakultetu.

4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti