Akcija spašavanja u moru četiri državljana Poljske i jednog državljanina Republike Hrvatske

Akcija spašavanja u moru četiri državljana Poljske i jednog državljanina Republike Hrvatske

Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije, Stanica granične pomorske policije Herceg Novi su, juče 22. avgusta 2013. godine u ranim jutarnjim satima, u blizini ostrva Mamula, realizovali akciju spašavanja na moru više stranih državljana.

Naime, službenici Stanice granične pomorske policije Herceg Novi su, jutros oko 00,20 časova na moru u blizini ostrva Mamula, realizovali akciju spašavanja četiri državljana Poljske i jednog državljanina Republike Hrvatske koji su se nalazili na gliseru koji je plovio pod zastavom Holandije, a sa kojeg je prethodno paljenjem baklje upućen poziv za pomoć.

 

U pomenutom plovilu kojim je upravljao poljski državljanin Z.M.P. (30), nalazila su se još četiri člana posade – tri poljska i jedan hrvatski državljanin, koji su poslali poziv za pomoć, nakon što je tokom plovidbe gliser ostao bez goriva, dok je usljed loših vremenskih uslova postojala opasnost za njihovu bezbjednost. Službenici Stanice granične pomorske policije Herceg Novi su bezbjedno transportovali posadu pomenutog plovila, dok je plovilo dotegljeno do Luke Zelenika.

 

Juče su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije izveli još jednu akciju spašavanja u akvatorijumu Jadranskog mora.

Naime, službenici Stanice granične pomorske policije Bar juče su obaviješteni od strane Dežurne službe Centra bezbjednosti Bar da se na plaži Jaz, ispod galerije, nalazi jedno lice kojem je pozlilo i kojem je potrebna hitna medicinska pomoć.

 

Odmah po zaprimljenom obavještenju službenici Jedinice patrolnih čamaca Budva – Stanice granične pomorske policije Bar su službenim plovilom sa medicinskom ekipom Doma zdravlja Budva isplovili na pomenutu lokaciju gdje su zatekli poljskog državljanina M.V. (62) kojem je bila neophodna medicinska pomoć.

Pomenuti poljski državljanin je ukrcan na službeno policijsko vozilo i odmah prevezen do gradske luke Budva, nakon čega je vozilom Hitne medicinske pomoći transportovan u Dom zdravlja u Budvi, radi dalje hospitalizacije.

 

foto: Ostrvo Žanjica ili Mala Gospa u blizini rta Arze

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja