Tivat: Koncert Sanje – Božene Uhde – Mitrović - VIOLONČELO i Jelene Kovačević - KLAVIR

Večeras, 7. septembra u Atrijumu ljetnjikovca Buća, sa početkom u 20:00 časova biće održan koncert Sanje – Božene Uhde – Mitrović - VIOLONČELO i Jelene Kovačević - KLAVIR.

 

Sanja-Božena Uhde, violončelo, rođena je u Beogradu. Nižu muzičku školu je završila u školi “S. Mokranjac” u klasi Janka Ristića i srednju muzičku školu u školi “Stanković” u klasi Stevana Beševića. Zahvaljujući stipendijama za cjelokupne studije koje je dobila od Beogradske kulturne zajednice, Beogradske filharmonije i Bečkog Minis tarstva za kulturu omogućene su joj studije na Muzičkoj akademiji u Beču u klasi renomiranog profesora André Navarre. Svoje studije nastavlja na Muzičkoj akademiji u Freiburgu u klasi prof. Marcel Cervere, u čijoj klasi i diplomira. Muzičko usavršavanje upotpunjuje učešćem na ljetnjim majstorskim kursevima "Accademia Chigana" u Sieni kod prof. A. Navarre, u Baselu sa M. Rostropovićem, kao i saradnjom sa Pierre Fournierom. 

 

Zahvaljujući svojoj širokoj koncertnoj aktivnosti kao solista i kamerni muzičar, između ostalog kao član "Schumann Ensemble”, "Schumann duo" i dua sa klavirom nastupala je na brojnim koncertima širom Njemačke, Evrope, kao i u Brazilu. Istaknuti kamerni muzičari sa kojima nastupa su Sergej Kravčenko (violina, Čajkovski Konzervatorij, Moskva), Antonio Pelegrini (violina), Aureli Blascok (violina, Koncert majstor Filharmonije Stuttgart) i Michael Uhde (klavir). Nastupala je kao solista sa različitim orkestrima. 

Od 2002, radi kao docent za violončelo na Pedagoškoj akademiji u Karlsruhe. 

 

Jelena Kovačević, klavir, rođena je 1978. god. u Kotoru. Muzikom se bavi od najranijeg djetinjstva i svira klavir od 4 godine. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi u Kotoru u klasi prof. Sede Sevardijan i prof. Julije Glibovskaje. Studije klavira započinje 1996. god. na Fakultetu muzičke umjetnosti, Univerziteta umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović i prof. Branka Penčića gdje je i diplomirala 2002.god. Od 2002. do 2009. nastavlja studije na Muzičkoj akademiji u Karlsruhe, Univerziteta Karlsruhe u klasi prof. Michael Uhde i prof.Markus Stange i završava magistarske studije kamerne muzike sa najvećom ocjenom. Tokom studija  angažovana je kao korepetitor u klasi horne kod prof. Will Sanders-a. Stipendista je Alfred Topfer Stiftung-a. Od 2003. do 2009. god. dirigent je hora Sv. Jovan Zlatousti u Karlsruhe-u sa kojim uspješno nastupa u Njemačkoj i Švajcarskoj. Od 2004. do 2009.god. radi kao prof. klavira u Muzičkoj školi u Stuttgartu. 

 

Učestvovala je na festivalima Pontino u Sermoneti (Italija) i Summer Music Festival u San Franciscu. 


Pohađala je brojne master kurseve klavira kod eminentnih umjetnika kao što su Bruno Canino, Marc Mc Cray,Konstantin Bogino,Itamar Golan, Irina Berkovic,Tori Stodle, Edvardo Hubert i Faure Quartett. 


Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Njemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, S.A.D-u, Japanu, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Od 2010 radi kao korepetitor i profesor klavira u Trebinju i Dubrovniku. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja