“Zapisi iz budvanskog kraja” u Subotu, 18. novembra

Povodom proslave Dana opštine Budva, JU Narodna biblioteka Budve će trodnevnim programom, koji će započeti u subotu, 18. novembra promocijom knjige Vlada Đ. Duletića “Zapisi iz budvanskog kraja”, obilježiti ovogodišnju proslavu.

Najstarija institucija kulture u gradu čini se ne slučajno započinje kulturni dio programa proslave, a takođe nije slučajno da počinje upravo promocijom knjige značajnog autora za taj grad Vlada Đ. Duletića “Zapisi iz budvanskog kraja” koji je u periodu od 1986. do 1989. godine obavljao dužnost predsjednika Opštine Budva.
Nakon smrti Vlada Duletića ostao je rukopis njegove knjige, šeste po redu, pa je Narodna biblioteka Budve, objavljujući zavičajne autore, odlučila da ovo Vladovo djelo štampa i promoviše ovom prigodom.
O knjizi “Zapisi iz budvanskog kraja” govoriće književnik Miraš Martinović koji je i autor predgovora, kao i prof. dr Rade Ratković.

Promocija knjige Vlada Duletića biće održana u subotu, 18. novembra sa početkom u 19 sati na Akademiji znanja.
Cilj Narodne biblioteke Budve je da tokom trodnevnog programa promoviše djela autora čiji je izdavač, a podsjećana radi- izdavačka djelatnost biblioteke prvi put je pokrenuta ovog proljeća.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja