Budvanski i kotorski maturanti kreću na ekskurziju

Ekskurzija po Austriji, Njemačkoj i Češkoj

 

Budvanski maturanti Srednje mješovitog centra "Danilo Kiš", njih 160 krenuće na ekskurziju 7. septembra i predviđeno je da tokom sedam dana obiđu Beč, Minhen, Salcburg i Prag.

 

Povratak je planiran za 14. septembar, a organizacija ekskurzije povjerena je podgoričkoj turističkoj agenciji “Atlas-tours”.

 

 

Podsjećamo da su maturanti prošle godine obišli Azurnu obalu, te bili u Barceloni, kada se i dogodio incident, u jednom od hotela, gdje je budvanski maturant pretučen od strane obezbjeđenja.

 

 

A danas, takođe u organizaciji  Atlas tursa, Učenici završnih razreda kotorske  Gimnazije, njih  124  kreću na matursku ekskurziju uz pratnju odjeljenjskih starješina, ljekara i agencijskih vodiča.

 

Kotorski maturanti će posjetiti Budimpeštu, Beč i Prag  kao svoje primarne destinacije. Sem panoramskog ili razgledanja gradova u pratnji vodica, biće organizovani i obilasci  Drezdena i Salzburga.

 

Učenici će boraviti u Budimpesti jedan dan, dva u Beču i tri u Pragu.
Budimpeštu će učenici imati priliku da vide ploveći brodom Dunavom. Organizovan je u Beču obilazak Senbruna i zabavnog parka Prater.  Drugi dan u Pragu je odvojen za fakultativne izlete.

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja