Mogren ostaje i bez poslednjeg komada zemlje na Lugovima

Opština Budva još nije oduzela preostalih 2.500 kvadrata na lokalitetu Lugovi, od posrnulog fudbalskog kluba Mogren, gdje se nalazi fudbalski stadion.

Iako je iz lokalne uprava najavljeno da će preknjiženje atraktivne parcele da obave još tokom ove godine, to se u ovoj godini nije realizovalo.Postupak, kako je Primorskim novinama rečeno, biće pokrenut u 2018. i parcela na samom ulazu u grad ponovo vratiti u svojinu lokalne uprave.


Fudbalski klub, praktično ne funkcioniše, a Ministarstvo sporta zabranilo je čak upotrebu imena.Klub , koji je za dvije godine trebao je da proslavi sto godina postojanja, prije osam godna, dobio je na poklon od prethodne gradske uprave gotovo stotinu hiljada kvadrata u vlasništvo i to zemljišne kompleksa od 12 hiljada kvadrata na Lugovima na samom ulazu u grad, kao i 82 hiljada kvadrata u Dubovici na perofireji Budve, gdje je planirana bila izgradnja stadiona i pratećih sportskih i poslovnih sadržaja.


Cijela ideja je pala u vodu, nakon što je 2009. FK Mogren ušao u aranžman sa sumnjivim of šor kompanijama, iza kojih , prema navodima medija stoji niko drugi do narko bos darko šarić.


Naime, Fudbalski klub je sa firmom Amsone enterprises Montenegro, čiji je osnivač kiparska kompanija Amsone enterprises ltd, te firmom "Nova star cg" d.o.o.Budva osnovala novu firmu “Novostar investment DOO”, na koju je u Upravi za nekretnine uknjiženo 1.2 hektara najatraktivnije zemlje u metropoli turizma.
Konačni i stvarni vlasnici kompanije Nova Star CG na koju su prenijeta prava nad vrijednim zemljištem su se krili iza off-shore destinacija, međutim dokumentacija do koje su došlji istraživači MANS-a i OCCRP-a pokazuje da se radilo o sestri nakro bosa, Danijeli Šarić i njegovom advokatu, Nebojši Jestroviću koji je u Srbiji optužen za pranje novca od kokaina.


Međutim, kada je cijeli slučaja došao do specijalnog tužioca, a inspektori za organizovani kriminal ispitali gotovo 30 članova skupštine fudbalskog kluba, FK „Mogren“ eksprersno donosi odluku da raskine ugovor, te izađe iz firme Novastar investment, i zemlju vrati u svoje vlansištvo.Da bi se cijeli slučaj „ prikrio“ i Opština donosi odluku na sebe vraća zemlju koju je ustupila FK Mogren, ostavljajući mu par hiljada kvadrata na Lugovima.
Ipak, na Fudbalski klub, u katastru staje uknjižena parcela od 2500 kvadrata.
Staromještanske porodice Ivanovići i Rajkovići više od dvije decenije vode sudsku borbu za povraćaj svoje imovine, oko 7000 kvadrata na Lugovima, upravo onaj dio na kome se nalazi fudbabslki teren.
Bivša vlast je čak planirala je u nekoliko navrata pokušavala da proda ovaj kompleks, ali Vlada zbog neriješenih imovinskih odnosa je odbila da saglansot. Opština je htela da inkasira od prodaje 12 miliona eura.
Inače, iz budžeta Opštine godišnje je za finanisranje FK Mogren odlazilo oko 240 hiljada eura. Klub je i dalje u vlasništvu opštine, a postoji ideja da se formira novi klub.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja