Morsko dobro sa partnerom gradi novo kupalište na Zavali

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom predalo je uoči Nove godine zahtjev budvanskom Sekretarijatu za urbanizam za dobijanje urbanističko tehničkih uslova za gradnju novog kupališta na rtu Zavala.

“Obraćamo vam se zbog iskazanih inicijativa potencijalnih investitora za izgradnju novog kupališta na rtu Zavala, koju bi zajednički realizovali kroz privatno javno partnerstvo”, navodi se u zahtjevu koji potpisuje direktor “Morskog dobra” Predrag Jelušić, a u koji su “Primorske novine” imale uvid.


Na Zavali se nalazi tri kupališta koje u zakupu drži kompanija Stratex, koja upravlja rezidencijalnim kompleksom vila “Dukley gardens”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja