Grade dva kružna toka i pasarelu

Da će 2018., nakon nekoliko godina stagnacije, zaista biti razvojna, svjedoči i milionska ulaganja u putnu infrastrukturu.

Ono što predstavlja najbitniji dio programa uređenja svakako je gradnja dva kružna toka, u Bečićima i Petrovcu, i pasarele u Rafailovićima, za šta će biti utrošeno nešto više od 650 hiljada eura.

Kako stoji u opštinskom programu, predviđeno je da ove godine u izgradnju kružnog toka kod skretanja za bečićki hotel „ The Queen of Montenegro“ bude utrošeno 247 hiljada eura i dodatnih pet hiljada eura za nadzor pri realizaciji projekta.

Izgradnja kružnog toka kod Autobuske stabnice u Petrovcu koštaće 200 hiljada eura, koliko je ove godine budžetom predviđeno da se izdvoji za realizaciju ovog prioritetnog infrastrukturnog projketa za ovo primorsko mjesto. Nadzorna služba koštaće pet hiljada eura.


Ono što će svakako omogućiti veću sigurnost brojnim turistima i mještanima, je izgradnja pasarele u Rafailovićima, preko Jadranske magistrale, za šta je ove godine iz budžeta izdvojeno 175 hiljada eura, dok će nadzornu službu Opština platiti 3.500.


Opština planira da gradi i kružni tok u bečićima, kod hotela „ Mediteran“, ali ove godine planirano je da se izradi projekat i njegova revizija, za šta je izdvojeno 12.5 hiljada eura, dok će naredne godine biti realizovana ta investicije i time riješiti još jedna crna saobraćajna tačka na području opštine.


Ovogodišnjim planom predviđena je gradnja i više od 20 ulica od Jaza do Buljarice

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti