Zajedno istražuju obalne procese

Na inicijativu predstavnika Mašinskog fakulteta Podgorica - Univerziteta Crne Gore, u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je održan sastanak na kojem je se razgovaralo o mogućnostima buduće institucialne saradnje u oblasti dinamičkog istraživanja obalnih procesa.

Sastanku su prisustvivali direktor Javnog preduzeća Predrag Jelušić i predsjednik Upravnog odbora Dževdet Cakuli sa saradnicima i dekan Mašinskog fakulteta Igor Vušanović sa svojim saradnicima.

U prostorijama Javnog preduzeća je održana prezentacija naučnih istraživanja Mašinskog fakulteta i predstavljena zajednička iskusta i prakse koje Mašinski fakultet ostavruje sa renomiranim Univerzitetom u Minesoti (SAD).


Na sastanku je dogovorena podrška Javnog preduzeća, kroz saradnju sa drugim nadležnim institucijama. pri izradi projekta istraživanja dinamičkog ponašanja crnogorske obale pod dejstvom prirodnih i ljudskih faktora, a posban fokus biće stavljen na izradi rješenja za prevazilaženje problema na delti rijeke Bojane.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja