Vlada se pravda da Porto zaslužuje da mu se oproste komunalije

Nakon prašine koja se podigla u javnosti, namjera tivatske opštine da investitoru projekta Porto Montenegro, oslobodi plaćanja komunalija u iznosu od 5.6 miliona eura, oglasila se juče i Vlada Crne Gore.

"Povodom spekulacija i negativne medijske kampanje da državna i lokalna vlast žele da ugroze javni interes u postupku donošenja odluke o zaključivanju ugovora između Opštine Tivat i kompanije „Adriatic Marinas“ d.o.o., koja je vlasnik „Porto Montenegra“, imamo obavezu da informišemo javnost da je Vlada Crne Gore 28.10.2006. godine zaključila jedan od najkvalitetnijih privatizacionih ugovora čiji se investicioni efekti mjere stotinama miliona eura.Podsjećamo da je „Porto Montenegro“ danas turistički ponos Crne Gore, Jadrana, i šire, koji je Crnu Goru pozicionirao na globalnoj mapi nautičkog turizma.Ugovor iz 2006. godine zaključen je u skladu sa zakonom, i on predstavlja osnov za zaključivanje posebnog ugovora između Opštine Tivat i kompanije „Adriatic Marinas“ koja upravlja rizortom „Porto Montenegro“.Vlada poštuje i izvršava svoje ugovorne obaveze zasnovane na zakonu, i nastaviće sa afirmacijom ovakvih i sličnih razvojnih projekata koji Crnu Goru čine svjetski prepoznatljivom investicionom destinacijom", navode u u Vladi

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja