Grade bazen na divlje

Komunalna policija i inspekcija prijavila je građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma da je kompanija „Ljetopis stars“ izgradila otvoreni bazen ispred svoga hotela u srcu Petrovca bez dozvole.

Obavještavamo vas da je inspektor po službenoj dužnosti izašao na teren i na gradilištu hotela „Ljetopis stars“ uočio da se ispred hotela zida otvoreni bazen , a što nije na slici projekta koji se nalazi na građevinskoj tabli i po svemu sudeći ne poštuje se projekt i građev inska dozvola“, navodi se u prijavi koja je uoči vikenda proslijeđena Upravi za inspekcijske poslove i MORT-u. Komunalna polcija sačinila je i fotoelaborat , te zajednos a prijavom proslijedila je kolegama u Podgorici.


Inače, gradnja prvog solitera, zajedničkog projekta podgoričkih kompanija „Ljetopis“ i Zetagradnja, izazivala je od početka oštre osoude javnosti i mještana.


Naime, podgorička kompanija, dobila je od Ministarstva održivog razvoja dozvolu za gradnju kondo hotela sa depadansima, sa suterenom, prizemljem i 11 spratova.
Resorno ministarstvo na čijem je čelu tada bio Predarag Sekulić u dva navrata je odbilo da izda dozvolu za višespratnicu, imajući u vidu i da je starim planskim dokumentom, preporučena spratnost bila pet etaža, ali je kompanija, koju je zastupala advokatica Ana Đukanović ( tada Kolarević) pred Upravnim sudom oba puta dobila spor, nakon čega je i dozvola dobijena.


Soliteri su potpuno izmijenili izgled Petrovca, grada koji je uglavnom imao niže zgrade. Ovim se budvanizacija, kao sinonim urbanističkog haosa preselila i u Petrovac.


Detaljni urbanistički plan koji je donijet još 2009. nije precizirao spratnost objekata, odnosno, njime je ona bila definisana terminom „preporučeno“, što ujedno nije bilo obavezujuće, zbog čega su se i desili slučajevi da u ovom primorskom mjestu, budu građeni soliteri.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja