KotorArt Don Brankovi dani muzike POZIVAJU busking umjetnike u Kotor

Oživljavanje trgova i ove godine kao nezamjenljiv dio KotorArta

 

KotorArt Don Brankovi dani muzike i ove godine pozivju različite busking umjetnike da im se pridruže! Busking se kao termin koristi širom svijeta za razne vidove uličnih performansa i u doslovnom prevodu znači „prirediti predstavu“, a podrazumijeva sve discipline koje se izvode na javnim mjestima i koje privlače pažnju prolaznika - od uličnih svirača, preko pantomimičara, lutkara, cirkuskih akrobacija, komičara, mađioničara, pa do uličnog teatra i plesa. Ovakvi nastupi neizostavni su dio programa KotorArta već nekoliko godina, u okviru projekta Oživljavanje trgova.

Za odabrane kandidate, festival obezbjeđuje: dozvole za nastupe u kotorskom Starom gradu u dogovorenim terminima, startne honorare, tehničku podršku, prostor za vježbanje i mogućnost prisustva programima festivala.

„U sklopu pratećih programa KotorArt Don Brankovih dana muzike, već nekoliko godina zaredom se radi na pretvaranju gradskih javnih prostora u mjesta žive umjetnosti, dostupne i vidljive svima. Vjerujemo da umjetnost na pjacama obogaćuje život grada i doprinosi posebnoj atmosferi kotorskog Starog grada. Kotor je sam po sebi inspiracija i idealno mjesto za umjetnost.“ saopštila je Sara Lakičević, PR festivala.

Ukoliko želite da svirate, ili nastupite sa nekom drugom vrstom performansa na nekoj od kotorskih pjaca u periodu od 14. jula do 13. avgusta, molimo vas da popunite prijavu na adresi www.kotorart.me/busking do 15. maja 2018.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja