Promocija kratkih priča “Iz dnevnika” Tanje Sekulić

U utorak, 17. aprila  JU Narodna biblioteka Budve organizuje promociju knjige kratkih priča naslova “Iz dnevnika” autorke Tanje Sekulić. O knjizi će govoriti budvanske spisateljice i umjetnice Sandra Đurbuzović i Katarina Sarić, a moderatorka će biti Stanka Stanojević. Promocija će biti održana u Narodnoj biblioteci Budve sa početkom u 19h.


“Naizgled fenomenalnog očuđenja, Tanja Sekulić prikazuje nam se ovom knjigom u svijetlu sasvim preciznog ženski koncipiranog anatomajada našeg svagdašnjeg” – zapisala je Lidija Vukčević na kraju svog prikaza naslovljenog “Kratki uvid u bizarno”.
U bilješci na kraju priča “Iz dnevnika”, Vanja Lazović zapisuje: “Sjećanja. Ogoljena, suva, ponekad tamna, iznenadnim humorom oživljena, protkala su Tanjine priče. Tužne ljubavne vinjete, kroz dijaloge i britke opise, često nalik na oštre rezove, smjestile su se u ovo štivo, kao u spomenar na barske komšijske posjete, nestašluke po ulicama uz more, odlaske i dolaske brodova, kafanske priče i okupljanja”.


Tanja Sekulić je nakon Fakulteta za pomorstvo u Kotoru završila i studij Slavistike na Sorboni u Parizu gdje je i magistrirala -navodi se u biografiji. Kratke priče “Iz dnevnika” su njen književni prvjenac. Živi u Baru.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja