Naše reprezentacije u ribolovu na svjetskom šampionatu u Potrugalu

NAŠE REPREZENTACIJE NA SVJETSKOM ŠAMPIONATU U PORTUGALU

U organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, juče su za Setubal u Portugalu otputovale naše dvije reprezentacije – juniorska, do 21 godine i senorska, koje će od 07-14.09.2013. učestvovati na 49. seniorskom odnosno 13. juniorskom svjetskom šampionatu štapom iz broda.

 

U seniorskoj konkurenciji učestvovaće 16 reprezentacija, među kojima u i svjetske velesile u ovoj disciplini: Portugal, Španija, Francuska, Italija, Hrvatska, Engleska i dr. U juniorskoj konkurenciji učestvovaće 6 reprezentacija: Portugal, Francuska, Italija, Hrvatska, Slovenija i naša reprezentacija.

photo_1.jpg

Juniorska reprezentacija - uzrast do 21 godine, je sastavljena od mladih ali već dokazanih takmičara i sačinjavaju je: Aleksandar Milosavljević – KSR “Igalo”, Andrija Bajković – KSR "Jugole Grakalić”, Herceg Novi, Dragan Vasiljević – KSR “Ribar”, Baošići, Nikola Božinović i Luka Maslovarić – SRK “Pagar”, Tivat i Miloš Dašić – KSR “Pristan", Bar, a predvodi ih trener Anton Jandrić.

Naša seniorska ekipa je sastavljena od prekaljenih takmičara i sačinjavaju je: Slobodan Svilanović, Dejan Sijerković i Milan Ljubić – KSR “Ribar”, Drago Dujmušić i – SRK “Pagar”, Radovan Popović – KSR “Sipa” iz Tivta i Dejan Beljkaš – KSR “Delfin” iz Budve, a predvodi ih trener Ante Arapović.

U konkurenciji brojnih osvajača medalja na dosadašnjim svjetskim šampionatima, tehnički neuporedivo bolje opremljenih reprezentacija, koje se više dana pripremaju na terenima na kojima će se održati šampionat, naši reprezentativci su imali vrlo naporno putovanje: noćnim autobusom do Beograda, avionom preko Frankfurta do Lisabona i ponovo autobusom do Setubala, bez treninga u Setubalu. Finanijsku podršku Savez nije imao ni od koga već je sam obezbijedio izuzetno visoka sredstva za pokriće troškova, u uvjerenju da će to naši reprezentativci opravdati dobrim rezultatima.

Šampionat je juče svečano otvoren, dok je svečano zatvaranje i poglašnje pobjednika u petak, 13.septembra. 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja