Počinje jesenja likovna sezona u Kraljici

Počinje jesenja likovna sezona u Kraljici

 

Samostalnom izložbom sika, akademske slikarke Dijane Lazović iz Budve, u petak, 20. septembra 2013. godine u 20 sati, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, počeće jesenja likovna sezona, u kojoj će ljubitelji umjetnosti biti u prilici da vide poznate likovne stvaraoce.

U narednom periodu, u ovoj pestižnoj Galeriji, izlagaće pored ostalih; Viktor Ranđelović iz Leskovca, Božo i Ivana Šekularac iz Beograda, Valerij Arhipov iz Rusije, Ethem Bajmak iz Turske i drugi, a od 20. do 30. oktobra u hotelu Queen of Montenegro u Bečićima, biće organizovana deveta Međunarodna likona kolonija, u kojoj će stvarati deset renomiranih slikara iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske i Španije, kazao je rukovodilac galerije Queen, novinar i publicista Ranko Pavićević. 

 

Tokom ove godine, u ovoj galeriji, izlagali su poznati akademski slikari; Ljubo Popadić iz Tivta, Mišo Vemić i Vesna Sušić iz Nikšića, Naod Zorić iz Kolašina, Jelena Papović iz Budve, Abaz Dizdarević iz Bijelog Polja, Goce Božurski iz Skoplja, Savo Pavlović iz Perovca, Marija Gužvica iz Beograda. 

 

Posebno zanimljiva je bila, zajednička izložba slika tokom ljeta, pod nazivom „Dvadeset slika – dvadeset autora“ iz zemlje i svijeta, na kojoj su svoja djela izložili;  Filip Janković, Ljubo Brajović, Nikica Raičević i Nikola Radović iz Podgorice, Miki Radulović, Mišo Vemić i Vesna Sušić iz Nkšića, Željko Đurović i Danica Basta iz Beograda, Laza Marković i Šandor Šlajf iz Novog Sada, Goce Božurski i Aleksandar Filev iz Skoplja, Željan Pavić iz Rijeke, Zoran Ivanović i Bojan Otašević iz Kragujevca, Vladan Terzić iz Užica, Radmila Lizdek iz Trebinja, Drago Dedić iz Pariza, Slobodan Slovinić i Pero Pićan iz Budve i drugi.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja